Τα-είδη-του-espresso
Περί καφέ...

Τα είδη του espresso! Πόσες επιλογές εχεις για να απολαύσεις τον αγαπημένο σου καφέ!!!

Ο καφές για τους έλληνες αποτελεί αγαπημένη πρωινή συνήθεια και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια ο espresso έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας τόσο λόγω της ποιότητας, της γεύσης του αλλά  και των πολλών τρόπων που μπορεί κάποιος να απολαύσεις τον καφέ του.

 

Για αρχή, espresso δεν ονομάζεται μόνο καφές αλλά και η μέθοδος παρασκευής του.

Ο εσπρέσσο έχει τα κόλπα του και ο καλός barista  τα δικά του για ένα απολαυστικό καφεδάκι!


Τα σημαντικότερα πράγματα για τον καλό εσπρέσσο είναι αρχικά η ποικιλία του καφέ δηλαδή πόσο καλής ποιότητας είναι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιούμε έπειτα η ποιότητα του νερού στη μηχανή, νερό που δεν περιέχει άλατα και μυρωδιές που μπορεί να επηρεάζουν τον καφέ όπως επίσης η σωστή φύλαξη  του καφέ o όποιος δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με αέρα και φως για να μην αλλοιώνεται.


Ο espresso είναι ένας καφές που πίνετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Συγκεντρώσαμε τα κυριότερα είδη του espresso παρακάτω.

Espresso κανονικός.
Μία δόση εσπρέσσο (κλασσικός espresso).
Espresso ristretto.
Πρόκειται Για δυνατό καφέ καθώς παράγεται με την ίδια ποσότητα καφέ αλλά λιγότερο νερό από τον απλό espresso.
Espresso διπλός.
Διπλή ποσότητα espresso που συνήθως σερβίρεται σε φλιτζάνι.
Espresso Lungo.
Πρόκειται για τον κανονικό εσπρέσο με περισσότερη εκχύλιση  ζεστού νερού.
Espresso macchiato.
Πρόκειται για έναν κανονικό εσπρέσο με μία κουταλιά του γλυκού γάλα.
Espresso americano.
Πρόκειται για espresso αραιωμένο με ζεστό νερό.
Espresso Romano.
Espresso με ένα μικρό κομματάκι φλούδας λεμονιού.
Καπουτσίνο.
Espresso με αφρόγαλο η κρέμα γάλακτος.
Εσπρέσσο latte.
Πρόκειται για τον espresso στον οποίο έχει προστεθεί γάλα.
Espresso con pana.
Πρόκειται για τον εσπρέσο με μία κουταλιά σαντιγύ η πλούσια κρέμα γάλακτος.
Freddo espresso.
Πρόκειται για ένα παγωμένο καφέ που οι Έλληνες προτιμούν !
Espresso χτυπημένος με πάγο.
Freddo cappuccino.
Επίσης ένας παγωμένος εσπρέσο με παγωμένο αφρόγαλο η κρέμα.

Στην Ελλάδα προτιμούν περισσότερο το Freddo espresso και cappuccino που μπορείς να απολαύσεις για ώρα παγωμένους

Όπως επίσης και το “εσπρεσσάκι” όπως λέμε, καθώς είναι γευστικό και γρήγορο σαν να πίνεις ένα σφηνάκι καφέ που δίνει ενέργεια.