Περί καφέ...

Cold Brew… Μια μοναδική εμπειρία καφέ

Η εκχύλιση καφέ με κρύο νερό αποτελεί την «παγωμένη» εκδοχή του καφέ φίλτρου..Μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει έως και 24 ώρες καθώς τα στοιχεία του αλεσμένου καφέ, τα στερεά και αιθέρια έλαια του μεταφέρονται πολύ αργά συγκριτικά με ένα Hot Brewed καφέ όπου χρησιμοποιείται ζεστό νερό για την εκχύλιση..

Το αποτέλεσμα όμως θα σε αποζημιώσει για τη μεγάλη αυτή αναμονή.. Η μέθοδος αυτή θα σου προσφέρει ένα παγωμένο ρόφημα με γεμάτο σώμα, πλούσιο σε γεύση και αρώματα, χαμηλή οξύτητα και σχεδόν καθόλου πικράδα.  Επιπλέον ο Cold Brewed καφές μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και τρεις μέρες!!

Ο Cold Brewed καφές έχει τις ρίζες του στην Αμερική ενώ στην Ελλάδα ήρθε τα τελευταία χρόνια κερδίζοντας συνεχώς έδαφος έναντι του δικού  μας παγωμένου «Φραπέ» και « Freddo Espresso»..

Είναι όμως εύκολο να παραχθεί ένας τέτοιου είδους καφές;  Φυσικά!! Τόσο στο σπίτι κάποιος ερασιτέχνης, όσο και σε ένα Coffee Shop κάποιος επαγγελματίας barista μπορεί πολύ εύκολα να φτιάξει έναν Cold Brewed Καφέ!  Χωρίς ιδιαίτερο κόπο και με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να επιτύχει ένα τέλειο αποτέλεσμα..

Το πόσο καλό θα είναι το ρόφημα που θα παράγουμε εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον καφέ που θα αγοράσουμε.. Με έναν καλής ποιότητας καφέ θα έχουμε και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα..

Επίσης θα πρέπει να προσέξουμε ο καφές που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι χοντρής άλεσης.. Συγχρόνως ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που πολλοί δε δίνουν τη δέουσα σημασία είναι το νερό! Το οποίο καλό είναι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο..

Καταλήγοντας μπορείς να απολαύσεις τον Cold Brewed Καφέ σου προσθέτοντας γάλα ή σκέτο, ώστε αντιληφθείς στο μέγιστο βαθμό όλα τα πλούσια αρώματα και τη γεύση που σου εξασφάλισε αυτή η πολύωρη διαδικασία εκχύλισης..

Ακόμα και η προσθήκη ζάχαρης δεν είναι απαραίτητη καθώς στο ρόφημα αυτό δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πικράδα!! Όπως και να τον προτιμήσεις ο Cold Brewed καφές είναι ένα μοναδικό ρόφημα που θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο..!!

Στο www.baristaparts.gr θα βρεις όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα αξεσουάρ που θα χρειαστείς για να φτιάξεις τον τέλειο Cold Brewed καφέ!!

Γιατί σκοπός μας.. η ικανοποίηση σου!!!